Westenholte Zwolle

Garage IJsselland
Schoenerweg 1e
8042 PJ  Zwolle
(Industrieterrein Voorst)
Tel: 038 3374623
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Feestdagen

LET OP: Tussen kerst en "oud en nieuw" zijn wij gesloten!

24-12-2018 t/m 01-01-2019

 

Kentekenloket

Wist u dat u heel veel kleine mankementen aan uw auto zelf kunt ontdekken en misschien wel kunt voorkomen? Daarmee kunt u behoorlijk wat kosten besparen. U hoeft hiervoor geen technische achtergrond te hebben. Op deze pagina vindt u handige tips en informatie.

 

  • 1. Verlichting. Loop af en toe eens een rondje om de auto. Als u het contact van de auto aan zet en alle verlichting inschakelt, kunt u zelf uw verlichting controleren. U kunt iemand anders vragen om te kijken of het remlicht goed werkt. Ook kunt u bijvoorbeeld de weerspiegeling van een ruit gebruiken om alle verlichting aan de achterzijde te controleren.

 

  • 2. Banden en bandenspanning. Als u nieuwe banden heeft, zit er doorgaans ongeveer 8 mm profiel op. Zodra het profiel nog maar 2,5 mm is, is het sterk aan te raden om ze te vervangen. 1,6 mm is de minimum eis (APK). Ook de bandenspanning kunt u zelf controleren. Bij zo goed als elk pompstation is een bandenspanningsmeter aanwezig (helaas tegenwoordig tegen een kleine vergoeding). Ook kunt u even langs komen, dan controleren we de bandenspanning even, kosteloos! Een juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor minder slijtage, maar ook voor minder brandstofverbruik. Bij een te zachte band heeft de auto namelijk een hogere rolweerstand en moet de motor harder werken om de auto te verplaatsen. Dit resulteert automatisch in een hoger brandstofverbruik.

 

  • 3. Het oliepeil van de motor is ook een belangrijk punt. Met behulp van de peilstok kunt u controleren of er voldoende olie in de motor aanwezig is. Als u niet weet waar deze zit, kom langs, dan laten we het u graag zien. Als het oliepeil te laag is, moet deze bijgevuld worden. Dat kunt u uiteraard altijd door ons laten doen, maar dat kunt u ook makkelijk zelf. Wij verkopen handige literverpakkingen. Voor u gaat peilen, let dan nog even op een aantal zaken: Staat de auto recht? Peilen doet u met de motor uit. Laat de motor eerst even een paar minuten uit staan, zodat de olie terug kan lopen naar het carter. Op de peilstok moet de olie tussen "Min" en "Max" staan. Moet er bijgevuld worden? Let dan goed op de specificaties die de fabrikant opgeeft. Dit kunt u terugvinden in het instructieboekje van uw auto. Ook staat er op het flesje olie voor welke types de olie geschikt is. Weet u niet precies welke olie het beste is voor uw auto? Neem dan contact met ons op, dan krijgt u van ons een antwoord! Nadat u een scheut olie in de motor heeft gegoten, moet u weer even een paar minuten wachten voordat u weer gaat controleren.

 

  • 4. Overige vloeistoffen. Controleer ook regelmatig het peil van alle andere vloeistoffen. Koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, remvloeistof, etc. Op de voorraadvaatjes staat bijna altijd een minimum en een maximum aanduiding. Zorg dat het peil hiertussen blijft.

 

  • 5. Luister goed naar uw auto! Om een betere en duidelijke omschrijving te geven aan de garage wat er precies aan de hand is, is het raadzaam om bij een vreemd geluid goed te luisteren wat u precies hoort. Dit kan helpen bij het zoeken naar het probleem, waar door het sneller gelocaliseerd is en opgelost!

 

  • 6. Rijd bewust. Bij een koude motor is het aan te bevelen om rustig te rijden. Hard optrekken, zorgt voor meer slijtage aan de motor, banden en kost meer brandstof. Door goed "vooruit" te kijken, voorkomt u onnodig remmen en bespaart u uw remblokken.

 

  • 7. Pak kleine mankementen op tijd aan. Vaak worden kleine mankementen genegeerd en uitgesteld, wat voor veel grotere problemen kan zorgen en automatisch voor meer kosten.

 

  • 8. Lekke band. Als u een reserve wiel heeft, is het handig om een keer zelf voor de deur een keer te oefenen. Als u dan een keer langs de weg staat met een lekke band, weet u exact waar alles ligt en hoe u zo snel mogelijk uw weg weer kunt vervolgen.

 

Stichting kanker en sport

Tegenkracht

Met trots steunen wij de Stichting Kanker en Sport. 

Tegenkracht, Stichting kanker en sport helpt kankerpatiënten, die graag willen (blijven) sporten, aan een sportplan op maat. Vaak weet je als kankerpatiënt niet goed hoe en waar je met sporten moet beginnen. Met de juiste sportfaciliteiten en begeleiding kunnen kankerpatiënten fysiek en mentaal sterker de chemo en bestraling ingaan en deze behandelingen doorstaan. In de huidige (na)zorg wordt daar vooralsnog niet of nauwelijks aandacht aan besteed en daarom helpen zij kankerpatiënten aan een sportplan op maat.

Meer informatie over Tegenkracht, Stichting kanker en sport vind je op hun site: Tegenkracht

Tegenkracht